Κρεατότουρτα Χανίων
Υλικά για την ζύμη - 500g αλεύρι - 1 γιαούρτι - 1 ποτήρι λάδι - αλάτι Υλικά για την γέμιση - 1 κιλό κρέας ψαχνό (αρνί κατσίκι) - 1 κιλό μυζήθρα - 1 ποτήρι βούτυρο - αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, κανέλα - 1/2 φλιτζάνι κρεατόζουμο - σησάμι Προετοιμασία Βράζω καλά το κρέας και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, κανέλα. Βάζω τη μίση ζύμη σε λαδωμένο ταψί με τα χέρια μας. Στρώνω από πάνω τη μίση μυζήθρα με το μισό βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και δυόσμο και προσθέτω το κρέας με το κρεατόζουμο. Βάζω την υπόλοιπη μυζήθρα και κανέλα και δυόσμο. Σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλο. Αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με σησάμι. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. |
Meat pie Ingredients for the dough - 500g flour - 1 yoghurt - 1 cup oil - salt Ingredients for the filling - 1 pound of lean meat ( lamb goat ) - 1 pound of cheese - 1 cup butter - Salt , pepper, mint, cinnamon - 1/2 cup meat sauce - sesame preparation Boil the meat well and sprinkle with salt, pepper, cinnamon. I put the dough in half an oiled baking dish with our hands . Strew over the hatreds cheese with half the butter . Sprinkle with cinnamon and mint and add the meat to the meat sauce. I put the rest of the cheese and cinnamon and mint. Cover with the remaining gender . Coat with egg and sprinkle with sesame seeds . Bake at 200 degrees for one hour . |
Home
»
Άγιος Νικόλαος
»
Καλό χωριό
»
Κρήτη
»
Κρητικές συνταγές
»
Συνταγές
»
Agios Nikolaos
»
Anny Sea and Sun
»
Crete
»
Istron
»
Lasithi
»
Recipes
»
Sea and Sun
»
Κρεατότουρτα/Meat PIe
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου