Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι ελαιόλαδο γεμάτο (το κλασικό ποτηράκι που είχαν οι παππούδες για να πίνουν το ούζο τους)
3 ποτήρια (απ' το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ρακί
μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (800-900γρ)
Για τη γέμιση:
μισό κιλό μυζήθρα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί.
- Αφήνουμε την ζύμη να "ανεβεί" για 2 ώρες περίπου.
- Ετοιμάζουμε τα ανεβατά μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση τη μυζήθρα. Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε για ν' απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
- Και τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου