Υλικά: ½ κιλό ξινή μυζήθρα, 2 ποτήρια χλιαρό νερό, ½ ρακοπότηρο ρακί, ½ ρακοπότηρο λάδι, χυμός από μισό λεμόνι, μαγιά 40-50γρ. , 4-5 ποτήρια αλεύρι.
Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε τα υλικά μας, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα κάνουμε μικρές μπαλίτσες. Σε κάθε μπαλίτσα κάνουμε ένα βαθούλωμα με το χέρι μας και τοποθετούμε μέσα ένα κουταλάκι μυζήθρα. Τραβάμε τη ζύμη γύρω από τη μυζήθρα, κλείνουμε το τυρί μέσα, και αφήνουμε στην άκρη να ξανανέβει. Όταν έχουμε τελειώσει τη διαδικασία με όλες τις μπαλίτσες, τις πατάμε στη μέση να γίνουν πλακέ ( να ανοίξουν σαν πιατάκια του καφέ). Στην συνέχεια τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Ingredients: ½ pound of sour cream cheese (mizithra), 2 cups lukewarm water, ½ shot of raki, ½ shot of oil, juice of half a lemon, yeast 40-50g. 4-5 cups flour.
Preparation: Mix the ingredients we to make a soft dough. Allow the dough to triple in volume and then make small balls. In each little ball make a dent in our hand and placed a teaspoon cheese. We pull the dough around the cheese, cover the cheese and set aside to drift once again. When we finished the process with all the balls, the press in the middle to make plywood (open like saucers). Then fry them in hot oil, turning down the heat a little.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου