11:48 μ.μ.
0


Κρητική διατροφή. Οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας συναινούν, η λογική υπερθεματίζει, αλλά και η επιστήμη δεν πάει πίσω. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άντρες της Κρήτης ζουν περισσότερο, λόγω των διατροφικών συνηθειών τους.

Οπως μεταδίδει και το Greek Reporter,  παρουσιάστηκε μια έρευνα του Ολλανδού καθηγητή Νταν Κρόμχουτ, σε διεθνές συμπόσιο στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Η.Ε.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, το προσδόκιμο ζωής των ανδρών της Κρήτης φτάνει τα 82 χρόνια, τη στιγμή που σ' ένα αντίστοιχο μέρος της Ολλανδίας (εν προκειμένω το Ζούτφεν) φτάνει τα 76 έτη. Η... επικράτηση των Κρητών εξαρτάται από τη διατροφή τους, αλλά και από το μεγαλύτερο μήκος των τελομερών τους (πρόκειται για δομές πρωτεϊνών που προστατεύουν τα χρωμοσώματα).

Η έρευνα έχει έκταση ανάλυσης πενήντα ολόκληρα χρόνια, καθώς ξεκίνησε το 1960 και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα, το 2010. Μέσα σε αυτά τα χρόνια μελέτης, ο καθηγητής Κρόμχουτ, ανέλυσε το διατροφικό πρότυπο των κατοίκων της Κρήτης.

Η παραδοσιακή δίαιτα της Κρήτης είναι πλούσια σε ελαιόλαδο - αποτελείται κυρίως από φυτικά τρόφιμα , ψωμί από κριθάρι, φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Από την άλλη υπάρχει μέτρια κατανάλωση ψαριών και μόνο μικρές ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Η παραδοσιακή κρητική διατροφή ακολουθείται από μέτρια κατανάλωση κρασιού και ένα υψηλό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας που οδηγεί σε χαμηλό κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα του μυοκαρδίου και υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Από την άλλη πλευρά , η διατροφή σε κατοίκων του Ζούτφεν Zutphen χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση φρούτων , λαχανικών και οσπρίων , καθώς και από την υψηλή πρόσληψη κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων - και μαργαρίνης με κορεσμένα λιπαρά. Μέχρι το 2000 , η διατροφή των ανδρών Zutphen είχε ελαφρώς αλλάξει . Υπήρξε μια αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών, καθώς και κρέατος. Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων παρέμεινε αμετάβλητη , η κατανάλωση κρασιού αυξήθηκε δραματικά.
Εστω και αν οι διατροφικές συνήθειές τους πλησίασαν εκείνες των Κρητικών, εντούτοις συνεχίζουν να ζουν λιγότερο.
Cretan diet . The taste buds of the tongue consent , logic favors , but science does not go back . A recent survey showed that men of Crete live longer because of their eating habits .
As and transmits the Greek Reporter, presented a survey of Dutch professor Dan Kromchout at international symposium in New York , under the auspices of the UN
According to this survey , life expectancy for men of Crete reaches 82 years , once in a corresponding part of the Netherlands (in this case Zoutfen ) reaches 76 years . H. ..prevalence of Cretans depends on the diet , but also by the greater length of their telomeres (this protein structures that protect chromosomes ) .
The research area is analysis of fifty years , and was started in 1960 and came to a conclusion in 2010 . During these years of study , Professor Kromchout , analyzed the dietary pattern of the Cretans .
The traditional Cretan diet is rich in olive oil - mainly consists of plant foods , bread , barley , fruits , vegetables and legumes. On the other hand there is moderate consumption of fish and only small amounts of meat and dairy products. The traditional Cretan diet followed by moderate wine consumption and a high level of physical activity leading to a low risk of death from myocardial infarction and high life expectancy .
On the other hand, the diet of the inhabitants Zoutfen Zutphen characterized by low consumption of fruits, vegetables and legumes , as well as the high intake of meat , dairy products - margarine and saturated fat. By 2000 , the diet of Zutphen men had slightly changed. There was an increase in the intake of fruits and vegetables , and meat .Although the consumption of dairy products remained unchanged, wine consumption has increased dramatically.Even if their eating habits are closer to those of the Cretans , however, continue to live less
.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10