2:46 π.μ.
0


Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 3 ματσάκια μάραθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ούζο
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 -2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • Προαιρετικά μία χούφτα ανάμικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλίθρες)
  • πιπέρι
  • Hλιέλαιο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τον μάραθο (εκτός από τα κοτσάνια) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και παίρνουμε δύο κουτάλια της σούπας και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς και συνοδεύεται ωραία με ταραμά.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
acharnea.gr
materials

For 4-6 people


3 bunches of fennel

1 bunch spring onions, sliced
1 tablespoon ouzo
6 tablespoons flour ( sifted )
1 -2 teaspoons salt
½ teaspoon baking powder
2 tablespoons water
250 grams of feta cheese crumbled
Optional Handful of chopped mixed herbs 
pepper
Seed oil or nut oil for frying

execution

Wash the fennel and cat in big pieces(excluding the stems ) and mix in a bowl with the remaining ingredients . Allow the mixture to stand for 15 minutes.Heat plenty of sunflower oil and take two tablespoons and add spoonfuls of the mixture us . Fry until golden brown on all sides .


Drain them on absorbent kitchen paper and serve hot , accompanied nicely with Taramas salad.



Time required: 25 minutes

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10