3:56 π.μ.
0


Υλικά:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1κούπα τυρί ανθότυρο τριμμένο
  • 1 – 2 κουταλιές βούτυρο

  • Εκτέλεση

    Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα και μετά φτιάχνομε τα μακαρόνια: πλάθομε ένα κορδόνι σε μέγεθος δακτύλου και κόβουμε ένα ένα κομματάκι (3 περίπου εκατοστά), βάζουμε δυνατά τα δάκτυλά μας μέσα στη ζύμη και τρίβοντάς τα πάνω στο τραπέζι τα απομακρύνουμε και κάνουμε ένα κοντόχοντρο μακαρόνι (σαν βαρκούλα), αδειανό στη μέση.
    Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω σε λίγο αλεύρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, περίπου μια ώρα. Πριν τα βράσομε, τα κοσκινίζομε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βράζουμε νερό, ρίχνομε μέσα τα μακαρόνια και βράζομε μισή ώρα. Τα βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο (στακοβούτυρο) και πασπαλίζομε με τον τριμμένο ανθότυρο. Τρώγονται ζεστά.
materials :½ kg flour1 cup water1 teaspoon salt3 tablespoons olive oil1koupa ricotta cheese grated1 to 2 tablespoons butter
execution
Knead the flour with water , salt , 3 tablespoons oil. Let the dough an hour after ftiachnome spaghetti : plathome a string in finger size and cut a one piece ( about 3 inches ) , put loud our fingers into the dough and rubbing on the table remove them and make a chunky pasta ( as cockle ) empty in the middle.Spread the pasta on a little flour and let it dry completely , about one hour. Before vrasome , the koskinizome to leave any excess flour. Boil water, richnome through the pasta and boil half an hour. The we jump with a slotted spoon and serve in a deep dish, pour in hot butter ( stakovoutyro ) and paspalizome with grated ricotta . Eaten warm.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10