12:27 π.μ.
0

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό χταπόδι
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
6 μέτριες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ξύδι
4-5 κόκκους μπαχάρι, πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξύδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και το σκόρδο σε σκελίδες. Τα αφήνουμε 8-10 λεπτά να μελώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε ελάχιστο νερό, το μπαχάρι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
MATERIALS

1.5kg octopus3 medium onions ( chopped )6 medium potatoes4 cloves garlic400g chopped tomatoes1/2 cup olive oil1/4 cup vinegar4-5 allspice berries , pepper , salt
EXECUTION
Rinse the octopus and cut into small pieces. Place in saucepan with the vinegar and simmer for 15 minutes to drink all fluids . Add the olive oil and onions into thick slices and garlic cloves . Let stand 8-10 minutes to melosoun . Peel the potatoes, add the octopus and stir until lightly lubricated . Pour the tomatoes and add a little water , allspice and pepper. Simmer for about 35 minutes until potatoes are tender and octopus 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10