Υλικά
Για 4-6 άτομα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
|
materials For 4-6 people 300 grams flour, all -purpose2 tsp baking powder1 tablespoon baking soda2 cups lukewarm water1 teaspoonful of salt2 tablespoons sugar1 sachet yeast powderSunflower oil for fryingHoney for servingcinnamon execution In a bowl add the flour , baking powder, baking soda , yeast and sugar. Mix the mixture with a spatula and gradually add the lukewarm water and stir well until it becomes a soft dough. Then add salt and leave the dough in a warm place for 30 minutes until doubled. In a large pot, heat the sunflower oil over medium- high heat. We catch the handful of us a quantity of the mixture and tightens his fist us to come out a little dough between forefinger and thumb. With a teaspoon, which we dive into water, cut the donut into the hot oil and fry until you get a nice golden color . Him out with a slotted spoon and drain on absorbent paper.Serve with honey and cinnamon. Time required: 25 minutes |
Home
»
Ιστρον
»
Καλό χωριό
»
Κρήτη
»
Κρητικές συνταγές
»
Συνταγές
»
Agios Nikolaos
»
Anny Sea and Sun
»
Crete
»
Istron
»
Lasithi
»
Recipes
»
Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα/Donuts with honey and cinnamon
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου