12:13 π.μ.
0
Σφακιανή Μυζηθρόπιτα

sfakiani-pita
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες: 500 γρ. (μισό πακέτο)
Μυζήθρα : 400 γρ. (10 κουταλιές)
Νερό (χλιαρό): 250γρ. (1 ποτήρι)
Τσικουδιά: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
Μέλι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μισή ώρα.
Στραγγίζουμε την μυζήθρα και φτιάχνουμε 10 μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5 εκ. περίπου.
Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας στη μέση και κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο ώστε να σκεπαστεί η μυζήθρα.
Τα μπαλάκια τα πιέζουμε σιγά-σιγά με τη βοήθεια ενός πλάστη ώστε το τυρί να πάει προς τις άκρες και οι πίτες να γίνουν λεπτές στο σχήμα ενός πιάτου 15 εκ.
Τηγανίζουμε σε  αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε με μέλι.

For the dough
Flour Cretan Sheet and Pastry: 500 gr. (half a pack)
Cream cheese (mizithra), 400 gr. (10 tablespoons)
Water (lukewarm): 250g. (1 cup)
Raki: 45 gr. (3 tablespoons)
Salt: 5 g. (1 teaspoon)

Honey for serving

EXECUTION

Prepare a soft dough with flour, olive oil, salt, and Tsikoudia water and leave it for half anhour.

Drain the cheese and we make 10 balls the size of an egg.

Divide the dough into 10 parts and roll sheets diameter 5 million.

On each leaf place a soft cheese ball in half and carefully close the sheet to cover myselfthe cheese.

Pushing the balls slowly with the help of a rolling pin so that the cheese to go to the edgesand pies be thin in shape of a dish 15 cm
Fry in nonstick skillet for 2 minutes on each side and serve with honey

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10