1:51 π.μ.
0

Μέρες των... κρητικών προϊόντων διανύουμε το τελευταίο διάστημα καθώς οι εκθέσεις που γίνονται στην Ευρώπη δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν η διατροφική ποιότητα και η αξία τους! 
Τα κρητικά προϊόντα προβλήθηκαν στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2013» που πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας, ενώ την άλλη εβδομάδα ταξιδεύουν στην Ουκρανία! Στην έκθεση της Γερμανίας συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, 21 κρητικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, ενώ την οργάνωση του Ελληνικού Περιπτέρου έχει αναλάβει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, παρών επίσης ήταν ο πρόεδρος του ΟΠΕ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώθηκε ειδική εκδήλωση «Κρητικής Διατροφής» απευθυνόμενη σε 200 επιχειρηματίες του χονδρεμπορίου-λιανεμπορίου, καθώς και σε ειδικευμένους στη διατροφή δημοσιογράφους. «Στην εκδήλωση αυτή μαγειρέψαμε κρητική κουζίνα, και αναδείξαμε την ποιότητα της κρητικής διατροφής, την ποιότητα των κρητικών προϊόντων. 

Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά από τους επιχειρηματίες αλλά και τους ειδικούς στη διατροφή δημοσιογράφους, που θα αναδείξουν με τα ρεπορτάζ τους, όπως μας είπαν, σε εφημερίδες και περιοδικά την κρητική διατροφή, τα κρητικά προϊόντα», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης. 

 Στην εκδήλωση «Κρητικής Διατροφής» για την διατροφική αξία του Κρητικού ελαιολάδου μίλησε ο διακεκριμένος επιστήμονας Dieter Oberg εκπρόσωπος της Γερμανικής ένωσης ενημέρωσης ελαιολάδου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης ειδικός σε θέματα ελαιολάδου. Ο κ. Dieter Oberg μιλώντας για τις ευεργετικές ιδιότητες του κρητικού ελαιολάδου επισήμανε ότι το προϊόν του νησιού μπορεί να τοποθετηθεί στις καλύτερες θέσεις των σούπερ μάρκετ της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης. Στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης προσφέρθηκε μια συσκευασία με παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως λάδι, παξιμάδι, μέλι, μαρμελάδα, ακόμα και “χοχλιούς”, καθώς επίσης ενημερωτικά φυλλάδια της Περιφέρειας για την κρητική διατροφή και ποδιές με το ενιαίο σήμα «ΚΡΗΤΗ». 

 Στην διεθνή έκθεση «ANUGA 2013» που ξεκίνησε στις 5 και ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου, συμμετέχουν πάνω από 6.000 επιχειρήσεις, και αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότεροι από 150.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι από τους κλάδους τροφίμων και ποτών. Εξάλλου στο πλαίσιο του σχεδιασμού εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση των Κρητικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές, οργανώνει Εκθεση Κρητικών Προϊόντων από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου στο Κίεβο της Ουκρανίας την οποία θα εγκαινιάσουν οι Περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk. 

 Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας του Κιέβου που παραχωρεί δωρεάν τον χώρο στο εμπορικό κέντρο «Στολίνσκυ», ενώ έχει αναλάβει τον εξοπλισμό και το στήσιμο της έκθεσης. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 60 κρητικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate.
Days of ... Cretan products going through lately as reports made ​​in Europe provide an opportunity to highlight the nutritional quality and value ! Cretan products raised in the international food and beverage exhibition «ANUGA 2013» taking place in Cologne, Germany, while the next week traveling to Ukraine ! 

 The report of Germany involving the Region of Crete , the four chambers of the island, 21 Cretan companies from the food and beverages , while the organization of the Greek Pavilion has taken the Export Promotion Organization . The Region was represented by competent antiperifereiarchis Theano Vrentzos , this was also the president of the NEA Alcibiades Kalabokis while at the exhibition organized special event "Cretan Diet " addressed to 200 entrepreneurs at the wholesale - retail , as well as specialized nutrition reporters. " This event cooked Cretan cuisine , and enhance the quality of the Cretan diet , quality of Cretan products . 

Feedback was very positive from entrepreneurs and experts in nutrition reporters , highlighting the story , as we are told, in newspapers and magazines the Cretan diet, Cretan products , "said antiperifereiarchis . At the event " Cretan Diet " for the nutritional value of the Cretan olive spoke the eminent scientist Dieter Oberg representative of the German Information Association olive oil , a professor at Zurich University expert on olive oil . Mr. Dieter Oberg talking about the beneficial properties of Cretan olive oil indicated that the product of the island can be placed in the best locations of supermarkets in Germany and Europe . The guests of the event offered a package with traditional Cretan products such as olive oil , nuts , honey , jam, even " snails " , as well as brochures of the Region for the Cretan diet and aprons with the single signal "Crete ". 

 The international exhibition «ANUGA 2013» started on 5 and ends on October 9 , involved more than 6,000 companies and is expected to visit more than 150,000 trade representatives from the food and beverage sector . Moreover within the design extroversion that implements the Region of Crete for the strengthening of the Cretan exports to international markets, organizes Cretan Products Exhibition from 11 to 14 October in Kiev, Ukraine, which will inaugurate the Region of Crete Stavros Arnaoutakis and Kiev Anatolii Prysiazhniuk. 

 The exhibition is supported by the oblast granted free space in the mall " Stolinsky " while undertaking the equipment and set-up of the report. The exhibition will involve 60 Cretan enterprises from the sectors of food, tourism and real estate.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10