3:03 μ.μ.
0

Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι ελαιόλαδο γεμάτο (το κλασικό ποτηράκι που είχαν οι παππούδες για να πίνουν το ούζο τους)
3 ποτήρια (απ' το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ρακί
μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (800-900γρ)
Για τη γέμιση:
μισό κιλό μυζήθρα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί.
  2. Αφήνουμε την ζύμη να "ανεβεί" για 2 ώρες περίπου.
  3. Ετοιμάζουμε τα ανεβατά μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση τη μυζήθρα. Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε για ν' απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
  4. Και τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10