3:37 π.μ.
0


Σάρκα και οστά παίρνει το όραμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής. Τα στοιχεία για τον τοπικό τουρισμό είναι ενθαρυντικά και σε μία χρονιά “στοίχημα”, στον απόηχο και των εξελίξεων σε Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, η Κρήτη μετράει κέρδη.
Μπορεί να διανύουμε το πρώτο μισό του Σεπτέμβρη ωστόσο χιλιάδες ξένοι τουρίστες “ψηφίζουν” Κρήτη για τις διακοπές τους και οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως συνεχίζονται και οι κρατήσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο κάτι που δείχνει πως ξένοι τουρίστες θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά μέχρι και τον Νοέμβριο.
Κρήτη και Κέρκυρα είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας και τα πολλά ξενοδοχεία των δύο νησιών διατηρούν υψηλές πληρότητες και τον τρέχοντα μήνα. O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες των ξενοδοχείων κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ και τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής καταγράφεται μία αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 10%.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, σημειώνει ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει πολύ καλά για τον προορισμό αυτό, συμπληρώνοντας ότι η θετική τάση των κρατήσεων διατηρείται, τουλάχιστον, έως τις 20 Οκτωβρίου. Μάλιστα μεγάλοι tour operators έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν κρατήσεις και για το 2014, κυρίως από την βρετανική αγορά. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10