12:42 π.μ.
0


Το βιβλίο της My greek drama παρουσίασε απόψε στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο Ατλαντις η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Δεν μπορούσε εξάλλου να μην παρουσιάσει το πρώτο της συγγραφικό πόνημα στη γενέτειρά της. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών πολιτικοί παράγοντες, στελέχη της αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί φορείς και πολίτες που θέλησαν να δουν από κοντά την κ. Αγγελοπούλου.
Η ίδια, κατά τη διάρκεια της άφιξής της στο ξενοδοχείο, δήλωσε ευτυχισμένη και συγκινημένη που βρέθηκε στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει το βιβλίο της, αλλά και για να δει τους γνωστούς και τους φίλους της.
Το βιβλίο συνοψίζει την προσωπική εμπειρία της Γιάννας Αγγελοπούλου μέσα από την πορεία των τελευταίων δεκαετιών και έχει έντονα αυτοβιογραφικό, αλλά μαζί και ευρύτερα κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα.
Ένα κορίτσι από την Κρήτη, µε όνειρα και προσδοκίες, ζει µια ζωή που στιγµές-στιγµές θυµίζει παραµύθι: σπουδάζει, γίνεται δικηγόρος, αναµειγνύεται µε τα κοινά, σε αδιάκοπη αντιπαράθεση µε κατεστηµένες στάσεις και αντιλήψεις. Bιώνει τον κεραυνοβόλο έρωτα και βρίσκεται στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο στο πλευρό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανακαλύπτοντας τον κόσµο των επιχειρήσεων – αλλά και την οικογενειακή ζωή...
...Ωσότου την καλεί η διεκδίκηση και μετά η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα. Eπιχειρεί να βοηθήσει στην συστράτευση και στην κοινή προσπάθεια, ζει βήµα-βήµα τις εµπλοκές και τα αδιέξοδα της Ελληνικής πραγµατικότητας. Παρ' όλα αυτά, η προσπάθεια για τους Ολυµπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 µπόρεσε και απέκτησε την δική της δυναµική.
Πώς, λοιπόν, η Ελλάδα βρέθηκε από αυτό το σηµείο στην βαθιά κρίση που ζει – ιδίως µετά το 2010; Από την εμπειρία της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επισηµαίνει ένα σηµαντικό, σταθερό πρόβληµα: το πρόβλημα ηγετικότητας, την αποφυγή ανάληψης ευθυνών ή την τάση µετατόπισής τους, μαζί και την συνεχή εσωτερική αντιπαράθεση – είναι µόνιµη τροχοπέδη στις προσπάθειες των Ελλήνων.
Στην αγγλική του έκδοση το βιβλίο My Greek Drama βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του Amazon και των N. Y Times.

"My greek drama" is the new book of Gianna Aggelopoulos-Daskalakis which presented in Heraklio, Crete, her hometown. Many people attended this event, such as politicians, government officials, local agencies and civils that just wanted to meet Gianna Aggelopoulos.   
By the time of her arrival, she was happy and thrilled to be in Heraklio and present her book and also see old friends.
The book talks about the personal experience of Mrs Gianna Aggelopoulos in the last decates and as well as the autobiographical, it has political and social character.
A girl from Crete, with dreams and expectations, lives a life that sometimes reminds of a fairy tale: studies and becomes a lawyer, in a succesfull career. She lives her great love in Zurich and London with Theodoros Aggelopoulos, discovering the business world but the family world as well. .
...Till the Olympic Games call her from Greece. She tries to do her best and give all her forces for the Olympic games which this lead us to Athens 2004.
So, how Greece lives now this deep crisis especially after 2010? Gianna Aggelopoulos shares her thoughts with us in this book.  In the english version the book is in the Top Ten of Amazon and NYTimes

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
09 10